HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Съдийската комисия спира правата на провинилите се рефери

Съдийската комисия към Българския футболен съюз реши да спре правата за неопределено време на реферите, които се представиха най-слабо по време на есенните мачове от Първа и Втора професионална лига. 

СК към БФС публикува съобщение на сайта на централа, но в него не се разкриват имената и броя на провинилите се арбитри:

“На свое редовно заседание СК при БФС анализира представянето на съдиите във всички срещи, изиграни през ноември и декември 2016 година в Първа и Втора Професионална лига.

След задълбочен анализ и на базата на докладите на съдийските наблюдатели и поставените незадоволителни оценки на определени съдии, както и за допуснати явни съдийски грешки от тях, които повлияха на крайните резултати на някои от футболните срещи, СК при БФС  взе решение да спре съдийските права на същите за неопределено време, съгласно “Правилника за футболното съдийство в България”, се казва в съобщението.

Последните няколко кръга в елитното ни първенство бяха белязани от недоволството на редица клубове към отсъжданията на главните рефери и техните помощници.

Най-дискусионно бе съдийството на мача между ЦСКА и “Дунав”, а ръководството на русенци скочи срещу арбитъра Ангел Ангелов. btv

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *