HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Гръцки полицаи се гавриха с българско семейство, взеха им колата, глобиха ги с 3500 евро и ги оставиха на границата сами

Гръцки полицаи буквално са си позволили да се гаврят със семейство, идващо от България. Автомобилът на Йорданка и Василий Спиридаки от с. Царимир е задържан в Орестида, Гърция. Отделно им била наложена глоба в размер на 3500 евро, която трябва да платят до две седмици.

Семейната „Шкода-Октавия“ била отнета от тамошни данъчни полицаи, тъй като имала български регистрационни номера, а собственикът Василий Спиридаки е с гръцко гражданство, съобщава “Марица”.

Според изискване в южната ни съседка всички автомобили, които пребивават повече от 185 дни в страната, трябва да бъдат пререгистрирани с гръцки номера. В противен случай се смята, че е налице митническо нарушение и се заплаща солена глоба. Може да се стигне до спиране на автомобила от движение или да се конфискува.

“Нашият случай не е такъв. Ние живеем в България, но тъй като съпругът ми е грък, често отскачаме до там – на гости или на пазар за ден-два. Последния път отидохме буквално за няколко часа, за да си плати мъжът ми данъците. Не предполагахме какъв кошмар можем да изживеем.

Не стига че ни взеха колата и за малко да ни оставят да се приберем с такси, но имаха толкова отвратително отношение към нас, все едно че сме най-големите престъпници. Добре че свидетели на този ужас не станаха децата”, възмущава се Йорданка Спиридаки. Тя и съпругът са семейство от десетина години и са приемни родители на две деца, едното от които вече са осиновили и правят същите стъпки и за второто.

След задържането на колата данъчните полицаи им предложили да им наемат такси. Жената през сълзи им обяснила, че току-що са платили данъците и нямат пари. Гърците се смилили и ги закарали със собствената им кола до границата, където ги зарязали, а Йорданка и Василий се обадили на приятели да ги приберат до Пловдив.

Докато чакали, разбрали, че в Гърция имало доста случаи на задържани коли с българска регистрация. Семейството е дало за превод документа, който им е връчен в Гърция, и е наело адвокат.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *