HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ново правителство: Може би след Коледа, премиерът ще е от Реформаторите, ГЕРБ може да даде министри

Без ясен резултат приключиха разговорите между представители на Реформаторския блок, ГЕРБ и Патриотичния фронт в парламента. Към момента няма 100-процентова яснота дали ще бъде сформирано ново правителство в настоящия парламент с мандата на дясното обединение, или България тръгва към предсрочни избори.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и говорителят на ПГ на реформаторите Найден Зеленогорски обявиха, че в евентуален нов кабинет премиерът вероятно ще е от РБ, а хора на Бойко Борисов може да заемат някои от министерските кресла.

За да се стигне до това, и трите политически сили искат да се обединят около програма за следващите близо две години, които остават от мандата. За тази цел трябва да се стигне до обща позиция за или против въвеждането на мажоритарна система, евентуално вдигане на пенсиите и оценка дали нашата страна ще може да поеме председателството на ЕС. Разговорите продължават както днес, така и утре. Мандатът няма да бъде върнат утре на президента Росен Плевнелиев, а вероятно в сряда. Така, ако въобще може да се говори за ново правителство със стария парламент, то може да се случи след Коледа.btv

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *