HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ЕКСКЛУЗИВНО В STRUMA.BG! Българинът, който прати млад испанец в кома, е петричанин

Охранителят гастарбайтер, който удари испанец пред дискотека в гр. Мурсия и го прати в кома, е петричанин. Шокиращите кадри, на които се вижда как български здравеняк с един удар поваля на земята млад мъж, вече няколко дни са на вниманието на медиите в цяла Европа.

На кадрите, заснети с мобилен телефон пред клуб в испанския град Мурсия, се вижда как трима мъже, охранители на дискотека, агресивно тръгват към млад мъж. За момент те се разправят, след което единият с добре отмерен удар поваля човека. Бабаитите се отдалечават спокойно, като оставят жертвата си да лежи неподвижно на земята.

Оказа се, че прекият извършител е 40-годишният петричанин Христо Иванов. Той е гастарбайтер в Испания от близо 15 години. Живее там заедно със съпругата и двете си деца. В Испания е и брат му, също със семейстото си. В Петрич живее майка им, баща им е починал миналата година. Христо работи като гард в дискотека, в съседство с тази, където стана скандалът. Давал смени и като охрана в испански затвор, съпругата му чисти домовете на испанци. Петричанинът заедно с единия си съучастник – алжирец, на име Джамал, са арестувани. Джамал впоследствие е освободен срещу 2000 евро гаранция, докато българинът е оставен зад решетките. Нашенецът е обвинен в опит за убийство и нанасяне на тежка телесна повреда, а алжирецът в съучастие. Обвиненията може да бъдат променени, защото жертвата Андрес Мартинес все още е в кома и лекарите не дават гаранция за живота му.

Първоначално петричанинът отрекъл да е участвал в побоя на площад „Санта Исабел“, но от видеото се вижда, че именно той нанася фаталния удар. Защитата му пледира, че е действал при самоотбрана, тъй като Христо си помислил, че Андрес си бръкнал в джобовете, за да извади оръжие.

Видеото с бруталните кадри провокира порой от коментари на възмутени интернет потребители. Пусната е и петиция, осъждаща агресията.

„Как може да наемат тези хулигани и подлеци? Този български кучи син трябва да работи поне 30 години в каторга“, пише Даниел Васкес Перес. Друг испанец допълва:

„Предпочитат да наемат тази паплач от Източна Европа само защото се съгласяват да работят за по-малка заплата”.

Скандалът с петричанина гръмна веднага след като друг българин, ромът Светослав Стойков, нападна брутално жена в метрото в Берлин. Двата случая предизвикаха вълна от негативни коментари по адрес на гастарбайтерите българи.

ВИДЕОТО ВИЖ ТУК:

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *