HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Героят се казва Станке Маерков! Отстреля 2 вълка, изяли 15 новородени теленца

Домакинът на ансамбъл „Пирин“ Станке Маерков отстреля вълк и вълчица от глутница, която през последните 2 месеца съсипа животните на Стефан Шалявски, Стоян Плянгов и на много още, живеещи в пограничния район край Македония. Само на Шалявски загубите са петнайсетина току-що родени теленца. Ловецът нарече слуката като подарък за певците и танцьорите от ансамбъла по случай годишния им концерт снощи.

Двойната слука споходи Маерков на съботния ловен излет в района на село Лешко, където групата от 42-ра ловна дружинка с председател Христо Никовски излязла на зазоряване с идеята да пука по диви прасета.

„Глутницата ми излезе в гръб още с разставянето на пусията, аз бях зад един дъб, когато случайно зърнах сенките на 6-7 вълка”, разказа пред вестник „Струма“ топавджията. – Бяха на не повече от 5 метра от мен и се движеха тихо като котки, защото това е най-хитрото животно, което познавам. Вдигнах ловната пушка с марка „Сайга“, която си купих преди много години за 360 долара, и изстрелях 15 патрона. Единият от вълците и една вълчица веднага паднаха, а поне един от останалите бе тежко ранен, защото после видях плътна кървава диря по посока Македония”.

От струпалите се на място останали ловци от групата най-много се радвали двамата полицаи авджии  – зам. директорът на РДВР Димитър Кръстев и колегата му Антон Доклев, на чието редовно присъствие на излетите колегите им отдават желязната дисциплина в групата.

Още докато режели ушите и опашките на хищниците, срещу които ЛРД „Сокол“ изплаща по 50 лв. на чифт, в далечината се мернали и две диви прасета, които ловците отстреляли между другото. С тях обаче до момента в сезона са натрупали 18 глигана, което е приблизително по животно на човек.   

За утре ловците са насрочили най-веселата част от ловния излет – яденето на главите на прасетата, когато ловните лакърдии придобиват нечовешки размери и влизат в златния приказен фонд на всяка ловна дружинка. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *