Кръв на пътя! 25-г. оцеля по чудо, кон скочи върху аудито му, животното умря на шосето

Кон скочи върху „Ауди“ на пътя Бистрица-Дупница, младият шофьор оцеля по чудо, конят умря на пътя.

25-годишният Венцислав Михалчев тръгнал сутринта около 6,30 ч. с личния си автомобил „Ауди А4“ от село Бистрица за Дупница, където работи като шофьор на микробус, разкарва хляб по магазините. След инцидента вчера младият мъж се прибра вкъщи, където го откри репортер на вестник  „Струма“. Ето какво разказа Венцислав Михалчев: „Пътувах за работа. На излизане от селото изведнъж пред колата изскочи кон и заби копита в предното стъкло на колата. То стана на сол. Добре че карах бавно, иначе не ми се мисли какво щеше да се случи с мен. Животното умря на пътя. Аз оцелях като по чудо. Ще търся обезщетение от собственика на коня, ако се разбере кой е“, категоричен е В. Михалчев, на когото според грубите му сметки ремонтът по колата ще излезе около 1000 лв. „Инцидентът с мен не е единствен. На тази отсечка преди години имаше смъртен случай, пак заради внезапно изскочил на пътя кон”, заяви 25-годишният мъж.

Преди три дни имало друг инцидент с жител на село Бистрица. Мъжът пътувал с колата си през нощта за Дупница, когато кон се изпречил на пътя му. Шофьорът успял да удари спирачките и се разминал само с огънати ламарини на колата.

Проблемът със свободно разхождащите се коне по пътя Бистрица-Дупница е от години. Никой не може да се справи със собствениците им, коментираха вчера жители на селото. От общината им налагат глоби, които са от 50 до 100 лв., но те не ги плащат.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *