HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Изцепката с помляната полицейска бариера натресе три нови обвинения на Злати Златистия

Злати Златев-Златистия остава зад решетките. Съдът в Дупница е постановил постоянна мярка “задържане под стража”. Срещу Златистия са повдигнати три обвинения – за унищожаване на имущество, за хулиганство и за управление на МПС в нетрезво състояние. За тези престъпления скандалният дупничанин може да отнесе до 5 г. затвор.

Както вестник “Струма” писа, миналата седмица Злати Златев-Златистия, който предсрочно преди около година излезе от затвора, където излежаваше присъда за убийство, проби бариерата пред полицията и влезе с мерцедеса си в двора на полицейското управление. Дежурни полицаи му щракнаха белезниците и го вкараха в ареста за 24 ч. Тогава Златистия е тестван с дрегер, който е отчел 1,7 промила алкохол. След изтичането на 24-часовия арест прокуратурата е поискала от съда постоянна мярка “задържане под стража” за Златев. Той може да я обжалва пред по-горна съдебна инстанция.

Преди три месеца Зл. Златев-Златистия беше хванат да шофира в Дупница с фалшива книжка, за което му беше повдигнато обвинение в Районен съд.

Златистия излежаваше във Варненския затвор 15-годишна присъда за убийството на Любомир Мантарков в центъра на Дупница, но бе освободен предсрочно условно година и половина преди да изтече присъдата му. Има вероятност сега заради новата серия скандални инциденти, в които се забърка, Златистия да бъде върнат отново в затвора да доизлежи предсрочното му пускане, ако бъде осъден по повдигнатите му нови обвинения, докато тече условният период.

Името на Златистия нашумя в Дупница и околията през мутренския период. Той беше част от ВИС-2 в града. От него бяха пропищели търговци и собственици на ресторанти и фурни. Всички си плащаха, за да могат да си въртят търговията. Който не плати, бе заплашван, а някои са били пребивани от групата на Златистия.

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *