„Работилница за добро” отвориха в Езиковата гимназия

За осма поредна година учениците от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов” наредиха благотворителен базар, част от „Работилницата за добро“ на училището. Гимназистите продаваха във фоайето на община Благоевград сладкиши, картички и сувенири, а средствата ще бъдат дарени за лечението на Виктор Димитров, страдащ от мускулна дистрофия.

„Учениците винаги сами определят каузите. Те решават това на събиранията на Ученическия парламент. Тази година обсъждаха три предложения и гласуваха да подкрепят детенцето от София“, каза психологът на ЕГ Христина Ангелова.

Малко след 10 часа вчера сутрина щандовете бяха отрупани с всевъзможни сладки изкушения – от кексове и сладки до ефектни торти и бонбони.

„Приготвих ябълков пай. Помагаше ми и майка ми, но аз бях „главният готвач“, разказа десетокласникът Борислав Давидков, а абитуриентките Кристина Киселова и Ивайла Жухова допълниха, че 3 часа са се трудили над шестте различни вида рулца.

Сред първите, поздравили учениците и купили си сладкиши, бе дългогодишната преподавателка по френски език Лиляна Ризова, която се пенсионира през лятото. Искрено зарадвани от появата на любимата си учителка, дванадесетокласниците я прегърнаха и поканиха на абитуриентския си бал.

В благородната кауза се включиха не само учениците от всички паралелки на Езиковата гимназия, а и родители, близки и учители. Класните ръководители на 12 „б” Илияна Бицова и на 9 „а” Мария Веселинска бяха направили вкусни сладки, които свършиха за минути, а кексът на учителката по английски език Мария Стоянова бе продаден още в първите минути от отварянето на базара.

С цел да стигнат до повече хора, които да дарят средства за доброто начинание, част от възпитаниците на ЕГ начело с Дядо Коледа и Снежанка продаваха сладкиши и в центъра на Благоевград. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *