HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Коледни вълшебства сътвориха талантливите възпитаници на СУ „Братя Каназиреви”

В навечерието на 100-годишния юбилей на СУ „Братя Каназиреви” в многофункционалната зала на читалище „15 септември 1903-1909” талантливите ученици от гимназията  изнесоха концерт-спектакъл пред многобройна публика. За пета поредна година под наслов „Коледни вълшебства” възпитаниците на разложката гимназия зарадваха своите родители, баби, дядовци и приятели с песни и танци. Под ръководството на учителя по музика Вера Михайлова ученици от начален и прогимназиален етап изпълниха коледни песни на български, английски и испански език. Публиката беше очарована от соловите изпълнения на Александра Бучкова, Божидара Георгиева, от талантливите ученици от втори, четвърти, пети, шести и седми клас.

Силви Мехомийска от 10 „а” и  петокласникът  Кристиян Балевски омагьосаха публиката с класическите изпълнения на пиано. С най-големи овации бяха посрещнати китаристите от училището – Божидар Кобаков, Георги Асев, Михаил Цинцаров, вече бившият възпитаник на гимназията Димитър Цигорийн и Георги Стойков, всички от Банско. С изпълнения на популярни песни те спечелиха сърцата на малки и големи.

Нетрадиционно беше и изпълнението на флейта от Петър Копанаров от 11 „а” клас. Не липсваше и красивият български фолклор, който беше представен чрез изпълнения на тамбура от Александър Толин от 10 „а” и  Румен Бонков от първи клас, който се представи  със своя ръководител Тодор Прешелков. С изпълнение на акордеон се изяви и Крум Пахов, а емоционален завършек на вечерта сложиха момичетата от фолклорната танцова формация към училището, които изиграха хорото „Джангурица”.

На тазгодишния концерт учениците от 12 „а” клас  Ивайло Парев, Уриела Джембазка, Димитър Мутафчиев и Дияна Аршинкова представиха своята проектна идея за благотворителност „Игла купи – кръвна захар премери!”, която предвижда събраните средства да бъдат дарени на децата от пациентска организация „Диабет без страх”. По този повод всички присъстващи на концерта получиха по едно сърце и бяха поканени да пуснат своето дарение в специална кутия.

С топли думи и пожелания сгряха сърцата на присъстващите и водещите на концерта Анита, Симона, Десислава, Деси, Мария и Велислава от 8 „а” клас с класен ръководител  Росица Тумбева.

 В навечерието на 100-годишния юбилей на училището учениците показаха, че са не само първенци в ученето, а и  безкрайно талантливи, отговорни и креативни. С пожелания за здраве, благоденствие, топлина и обич учениците от СУ „Братя Каназиреви” изпратиха 2016 година.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *