Общинският съветник от Симитли В. Благоев удари инвалид, глобиха го 200 лв.

Общинският съветник от Симитли Владимир Благоев бе глобен 200 лв. за шамара, който удари на инвалид от с. Крупник в деня на президентските избори. Повод за скандала, който избухна на 6-и ноември около 12.20 часа, беше неработеща рампа пред избирателната секция №18 в читалището на селото, което попречило на Валери Буюклийски да гласува.

46-годишният мъж, който е с 95% инвалидност, се придвижвал с електронен скутер, отишъл в ресторанта срещу читалището и изразил възмущението си пред съселяните си, че бил възпрепятстван да гласува. Там бил и общинският съветник Владимир Благоев, който изригнал с думите: „Абе сега с тебе ли ще се занимаваме?”, и зашлевил на инвалида един шамар пред хората.

Избирателят веднага подал жалба в РИК – Благоевград за упражненото насилие към него от страна на общинския съветник. РИК – Благоевград обаче счете, че не е компетентна да се произнесе по жалбата за нарушение на Наказателния кодекс, и я препраща до прокуратурата. Благодарение намесата на председателя на ГЕРБ в Симитли Лиляна Айкова е осигурена скара и Валери Буюклийски все пак успява да стигне до СИК №18 и гласува. Той пуска бюлетина и на балотажа, но тогава рампата за лица в неравностойно положение вече е поправена.

Впоследствие срещу общинския съветник от Коалиция „Бъдеще за община Симитли“ е образувано дело по Указа за борба с дребното хулиганство в Районен съд – Благоевград, на което бяха разпитани двама свидетели, очевидци на инцидента. Съдия Кристина Панкова призна общинския съветник Владимир Благоев за виновен и му наложи глоба от 200 лв. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *