Преподавателката в ЮЗУ Яна Манова-Георгиева си направи предколеден подарък! Защити отлично докторска научна степен

Навръх Игнажден преподавателката по английски език към Катедрата по германистика и романистика на Филологическия факултет в ЮЗУ Яна Манова-Георгиева си направи предколеден подарък и защити отлично докторска научна степен. Председател на журито бе доц. Елисавета Бояджиева, шеф на катедрата.

От десетина години благоевградчанката Яна Манова преподава в ЮЗУ, преди това беше учителка по английски език в Професионалната гимназия по икономика. Докато пише дисертацията си и прави изследвания по темата „Типологична характеристика на прозвищните имена в българския и английския езици“, тя роди първото си дете, което вече е в детска градина, а съпругът й и майка й вчера не пропуснаха важния ден в научната й кариера.

Като иновативно, смислено и значимо не само в национален, но и в международен план определиха членовете на журито труда на Яна Манова и единодушно гласуваха да й се присъди научната степен доктор.

Развълнувана, Манова емоционално и сърдечно благодари на научната си ръководителка доц. Антоанета Михайлова, а председателят на изпитната комисия доц. Бояджиева се пошегува, че с толкова много преподаватели с докторска степен в катедрата тя е готова да се обяви за отделение.

Щастлива от успеха си, при това в ден, в който всичко случващо се е с много символика, новият доктор почерпи колеги и жури в благоевградско заведение.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *