Поговорете с родителите си! Никой не бива да прави това

Около 12:45 часа на 20.12.2016г. в РУ-Петрич е постъпил сигнал за това, че около 09:30 часа на същата дата, 82-годишна жена от Петрич е получила телефонно обаждане от мъж, който се представил за синът й, като поискал да събере всички налични пари в жилището си за да плати капаро за климатици. Жената е предала сумата от около 5200 лева на непознат за нея мъж. За случая е уведомена РП-Петрич.

В 01 РУ-Благоевград е получено съобщение от 61-годишна жена от Покровник за това, че за времето от 17:00 часа до 18:00 часа на 20.12.2016 г., непознат за нея мъж, който се представил за роднина й съобщил по телефона, че е извън Благоевград и   е поръчал машини, за които е необходимо да се плати капаро. Жената е предала сумата от около 2000 лева на непознат за нея мъж. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Във връзка с продължаващите опити за телефонни измами, ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  

За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *