HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
Топ теми

ВНИМАНИЕ! Ако видите това на кашкавала, не посягайте към него!

Тъжно е да го признаем, но кашкавали-менте  има много повече по рафтовете на магазините, отколкото са оригиналните продукти. Работата е там, че производителите масово намаляват цената на продукта като добавят за сметка на това огромно количество заместители на млякото, включително и палмово масло. В състава на последното се съдържа шокова за организма доза от растителни мазнини: дори малка част от тях надвишава дневно допустимата норма!

Последиците от това са тъжни: излишната мазнина  запушва кръвоносните съдове, което води до тежък удар върху черния дроб и панкреаса. Само си представете какви непоправими щети подобен продукт може да нанесе върху тялото на детето! Затова ние решихме да ви покажем как да разберете дали кашкавалът, който купувате, е фалшив.

Как да различим истинския кашкавал от имитиращ продукт

Някои производители го пишат директно върху опаковката. Благодарим им за истината, но ние вярваме, че тези храни изобщо не трябва да присъстват в магазините. Често имитиращите продукти на кашкавала са  много по-евтини  от оригинала. Бъдете внимателни, не се хващайте на въдицата на евтинията. По-добре е да ядете по-малко, но качествен продукт.

Избягвайте кашкавал във вакуумни опаковки – по-добре да вземете парче, отрязано от пита – така ще бъде по-малко вероятно да попаднете на фалшив продукт. Обърнете внимание на кората на кашкавала. Тя трябва да бъде без пукнатини и отлагания, в противен случай рискувате да купите заедно с кашкавала вредни бактерии или да купите скъп, но абсолютно безвкусен кашкавал.

Качественият кашкавал трябва да има равна повърхност, равномерна структура, гладки симетрични дупчици. Ако сте любител на сирена от типа на пармезана, трябва да обърнете внимание на цената и репутацията на производителя. В останалите случаи ще ви помогне нашият тест

Тест за качество на кашкавала

Вземете парче от купения кашкавал на стайна температура и внимателно го огънете под  прав ъгъл . То не трябва да се троши на мястото на извивката! Трябва да се откажете от  трошливия кашкавал, който се разпада лесно и се набръчква. Най-вероятно при него палмовото масло е смесено с мляко на прах, както и багрила.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *