Оправдаха окончателно Христо Бисеров

Бившият зам.-председател на ДПС Христо Бисеров е окончателно оневинен от Върховния касационен съд. Той беше подсъдим за данъчни престъпления, съобщава “Нова телевизия”.

След 2-годишно разследване Бисеров се наложи да отговаря по три обвинения – за неплатени данъци, за укриване на данъци в размер на 19 000 лева и недеклариране на сделки с валутни ценности и 700 000 лева, депозирани в швейцарски банки.

Според ВКС липсват доказателства, че Бисеров е титуляр на сметката, от която е направен паричен превод от една банка в друга, съответно, че преведените средства са негов доход, подлежащ на данъчно облагане.

Припомняме, че на предните две инстанции бившият зам.-председател на Народното събрание беше напълно оправдан поради липса на доказателства. Разследването срещу Христо Бисеров започна още през 2013 г. с обвинения за данъчни измами и пране на пари. Тогава той напусна ДПС. Освен него прокурорите подгониха и доведения му син Ивайло Главинков.

Двамата поискаха съдът да прекрати проточилото се разследване на прокурорите и да внесе обвиненията в съда. Впоследствие се оказа, че Софийската градска прокуратура е прекратила работа по обвинението в пране на пари. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *