Пребит от клиенти таксиметров шофьор: Не вярвах, че ще остана жив!

“Единият почна да ме удря, Казах им, защо го правите – ако нямате пари, слезнете, не е проблем за тези 30-40 лева. Тръгнаха да ме хвърлят в язовира. Помолих да не чупят таксито, защото е служебно. Не вярвах, че ще остана жив”, разказа пребитжестоко от цигани таксиметров шофьор от село Манастирище Венцислав Тодоров. След като жестоко е бил пребит, е съблечен и вързан гол за колата. В неделя младият таксиметров шофьор е бил в кома в болницата в Козлодуй. Двама роми от Хайредин пребили жестоко таксиметров шофьор, защото сметката им се видяла висока. След като измъкнали таксиджията от колата му и го ритали и удряли, побойниците го изоставили на пътя в безпомощно състояние. Мъжът е открит в неделя по обед на земен път край селото от случаен ловец.

Двамата младежи, които пребиха брутално 22-годишния таксиметров шофьор Венцислав в Хайредин, са били познати с агресивното си поведение и са имали криминални прояви. В нощта на тежкото нападение жертвата им си спомня, че са били видимо пияни.

хайредин, венци, шофьор, такси,
 

24-годишният Милен Младенов е имал присъда за заплаха за убийство, нападнал с кухненски нож полицай. Разминало му се с порицание. В друг случай е пребил бивш военен в центъра на Зверино, който по-късно починал от заболяване, свързано с преживения стрес.

хайредин, венци, шофьор, такси,
 

В началото на декември тази година полицията спира автомобил в Козлодуй, управляван от другото момче – Евстати Евстатиев. В колата е имало канабис.

Майката на пострадалия Венци посочи, че той е бил в кома при пристигането му в спешния център в Козлодуй. Родителите благодариха на ловеца, открил сина им, вързан с връзки на суичър, до близкия язовир. Там нападателите се опитали да го хвърлят във водата и Венцислав е бил спасен от това, че водата е замръзнала. Той е бил и влачен като дори бельото му е разкъсано.

хайредин, венци, шофьор, такси,
 

Приятел на пострадалия посочва, че познава Евстати и Методи и те винаги са били агресивни. Той е категоричен, че няма как да са били провокирани.

Родителите на Евстати Евстатиев  още в първите дни след инцидента са се извинили и заявили, че не са очаквали подобно нещо от сина си. Семейството на Младенов също е поднесло извинения.

Според живеещите в селото на Венци Манастирище се касае за опит за убийство и извършителите трябва да понесат отговорността си най-сетне и да не бъдат пускани на свобода повече.btv

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *