HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
Топ теми

Служителите в Американския университет в Благоевград без коледни бонуси

Служителите в Американския университет в Благоевград за Коледа ще останат без бонуси, премии или ДМС-та под каквато и да е форма. Такива в US вуза в Благоевград никога не са се раздавали през 25-годишната му история, но пък многото ръководства не изневеряват на неписаното правило всяка година да индексират заплатите на персонаала с 1-2%, колкото позволяват възможностите на бюджета.

Индексацията ще влезе в сила от 1 януари 2017 г., а парите ще постъпят по картите през февруари с януарските заплати. Общата настройка е за 2%, тъй като на 31 януари в университета ще бъде обявено преструктуриране на административните отдели с оглед оптимизацията на работата и свободни ще останат 22 позции, което е 7% от щата на частния вуз. Засега няма индикации, че ще бъдат пратени служители на борсата, защото има доста администратори, които ще се пенсионират.

Въпреки това само преди месец президентът Страци Кулински обяви, че във вуза работят два пъти повече служители, отколкото са нуждите му. Най-общо в плановете на Кулински за преструктуриране е включено обединяване на отдели и даване възможност на работещите в тях да кандидатстват за позиции в други административни звена, където има нужда от още хора.

Много хора ме критикуват, че винаги говоря за пари, но в крайна сметка все някой трябва да плаща сметките, коментира президентът.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *