HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ръководството на „Въгледобив Бобов Дол“ ЕООД изразява своите най-искрени съболезнования към семейството и близките на загиналия миньор

Преди всичко бихме искали да изкажем искрените си съболезнования към семейството и близките  на загиналия миньор. Миньорската професия е тежка и трудна. Тези хора с труда си са първото звено в енергийната ни система и с труда си до голяма степен  правят възможна мисията за независима  българската енергетика.  

Смъртта на работника е настъпила след нещастен инцидент по време на маневриране на машина за разтоварване на въглища.

Въпреки, че в Мини Бобов Дол спазваме всички условия за безопасност на труда – работно облекло, комплекти за незабавна помощ, ежедневни инструктажи и инвестиции в механизация, за жалост се случват и инциденти като този. Още веднъж изказваме съболезнования на семейството и близките. 

Ние –  като Ръководство  на „Въгледобив Бобов дол“ ЕООД ще съдействаме, с каквото можем на семейството, въпреки че осъзнаваме, че никоя помощ няма да компенсира загубата на любим човек. Случилото се е огромна трагедия и  за нас – като негови колеги. Професията миньор е изключително достойна, една от най – важните за българската икономика , в същото време рискова, въпреки многобройните мерки, които ежедневно се вземат за предотвратяване на подобни инциденти.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *