HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Иван Терзиев: Хотелите в Сандански и Мелник са заети на 100 процента за Нова година

Хотелите в Сандански и Мелник са заети на 100 процента за Нова година, все още се намират свободни места, но само в частните квартири и крайпътните мотели, това съобщи председателят на Сдружението на хотелиери, ресторантьори и туроператори в курортния град Иван Терзиев.

Над 3000 е легловата база в община Сандански, в това число и частните квартири. В момента има свободни места в Рожен, но и там всекидневно постъпват заявки за празничните дни и скоро всичко ще е заето.

Терзиев уточни, че резервациите за предстоящите коледни и новогодишни празници са направени още в края на септември и затова тридневните и петдневните пакети са изчерпани. Най-масовият турист, предпочел да посрещне Новата 2017 г. в региона, е българският, от градовете София, Пловдив, Перник, Стара Загора, Разград, има доста резервации и от гърци.

И тази година хитът е запазване на цял етаж на хотелски комплекс, като средната цена на човек варира около 700 лева за трите почивни дни. Пакетите в хотелите са различни в зависимост от категоризацията им. Цените варират от 500 лв. на човек в двойна стая за 3 дни докъм 1200 лв. за 5 дни, предимно за хотелите с 4 и 5 звезди. Срещу това туристите получават бонус пакет за СПА центъра, паркомясто и безплатна закуска. Допълнително за новогодишната нощ се плаща за куверт от 120 лв. до 250 лв. Новогодишното меню в парк-хотел “Пирин” например е внушително и включва: цветна салата – бурата, чери домати, руладин от нилски сом върху канапе от ризото със зеленчуци; предястието е плато от деликатесни меса. За вечеря майстор готвачът е заложил на бон филе с манатарка, червени сушени домати с кедрови ядки и гарнитура с моркови и грилови зеленчуци. Торта „Гараш“, поднесена с ментово сорбе, е сладкишът, на който ще се насладят в новогодишната нощ празнуващите в петзвездната перла в Сандански.

По груби изчисления за празниците над половин милион лева ще бъдат налети в курортната община Сандански. Туристите, избрали да посрещната Новата година тук, са привлечени от топлата минерална вода, басейните, процедурите по освежаване и средиземноморския климат”, обобщава Терзиев. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *