HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
Топ теми

Семействата на 9-има първи братовчеди от фамилия Тагареви се събраха на родова среща

Първите братовчеди от рода Тагареви, който е с корен от санданското село Пирин, се събраха на родова среща /на снимките/. Те са наследници на Ангел Тагарев и съпругата му Надежда, която се славела като чакракчийка.

Санданчанката Елена Христова, която в момента е по майчинство за втората си рожба, събра семействата на 9-има първи братовчеди. Въодушевена от емоционалната среща, тя разказа пред репортер на вестник “Струма”:

“Отдавна обмислях да се съберем всички първи братовчеди, тъй като от 25 г. не сме се събирали. На срещата им казах, че искам това да стане традиция и всяка година в пълен състав да се събираме на една маса. Ние сме много сплотени, нямаме разправии, но тези събирания ни правят още по-задружни”, каза Е. Христова.

Сред братовчедите, събрали се на богатата трапеза, бяха и двамата ергени Кръстьо Стоянов и Ангел Тагарев, който е син на бившия кмет на с. Пирин Валери Тагарев.

Погача и баница с късмети бе осигурила организаторката на срещата Е. Христова, като питката бе разчупена от най-голямата братовчедка в рода Роза Ставрева. Късметлийската пара отиде при фермера от петричкото село Долно Спанчево Атанас Гаджелов.

С хубаво домашно вино почерпиха Николай Ангелов и Йордан Ставрев. С много настроение и емоции задружните братовчеди се веселиха, като показаха и отлични умения на дансинга. На хорото се хванаха бизнесменът от с. Катунци Николай Синтюков и съпругата му Запринка, Стойка Димитрова, Симеонка Ангелова, Роза Ставрева, Величка Пърличкова, Марушка Гаджелова, Георги Димитров, Христо Христов…

Тостовете бяха за здраве, щастие и разбирателство. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *