ИЗНЕНАДВАЩ ХОД! Благоевградският плувен шампион и рекордьор Г. Цурев смени Хайделберг с Варна

Благоевградският плувец Георги Цурев напусна „Никар“ /Хайделберг/, за да продължи кариерата си в „Астери“ /Варна/. Изненадващият ход на многократния държавен рекордьор за подрастващи и носител на десетки титли на област Баден-Вютенберг досега бе пазен в тайна от доскорошните и настоящите му треньори с цел по-безболезнена смяна на обстановката.

15-годишният състезател официализира завръщането с участието си в държавното отборно първенство за мъже и жени на 25-метров басейн в София, където помогна за 4-ото място на варненци в класирането при силния пол. Там първи е „Младост`91“ /Пловдив/, следван от „Вихрен“ и „Черно море“, а „Сандански“ остана 12-и от 25 отбора. Кадърът от школата на „Пирин“ се представи отлично в Спортната палата, въпреки че организаторите не взеха предвид германските му резултати. Това го постави в неизгодни позиции в първите серии, където плува без заявени времена. Независимо от всичко финишира 5-и на 100 метра гръб и 100 съчетано, допускайки пред себе си само по-възрастни съперници.

Наставник на тийнейджъра сега е Динко Юкич. Австриецът с хърватски произход е финалист от олимпийските игри в Лондон 2012. Той много държи на Георги и дори говори на немски с него. Благоевградчанинът продължава своето образование в спортното училище в морската ни столица. В постоянен контакт е с първата си треньорка в „Пирин“ Валентина Атанасова, в чиито ценни съвети не е преставал да се вслушва. Засега в Хайделберг остава майка му Фея Цурева, която напусна своята работа в благоевградска банка през лятото на 2013 г. и замина с него, за да му бъде опора в Германия.

„Ежедневно се чуваме по телефона и поддържаме връзка чрез интернет, преживях изключително трудно раздялата, но нямаше как да пренебрегна избора на сина си – заяви Ф. Цурева. – Едва ли нещо би могло да ни задържи далече един от друг за повече време, най-вероятно скоро ще го последвам”, допълни тя.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *