Съветникът богаташ Св. Андреев с официално разрешение от държавата да гласува „за“ търг на общински земи, а после и да ги наема

Един от най-заможните общински съветници в Сапарева баня Светослав Андреев регистрира регионален прецедент, след като специално за него Комисията по конфликт на интереси се произнесе, че правомерно е гласувал решение да бъдат дадени под наем общински земи, после се е явил на търг с наддаване за един от тях и го е спечелил.

Съгласно обявеното решение на комисията Андреев не е в конфликт на интереси и този документ може да бъде използван от всички общински съветници, които решат да развиват някакъв бизнес с помощта на общината. Мотивът е, че когато той е гласувал общината да даде под наем терена от 126,841 дка в землището на с. Сапарево, където е регистрирана фирмата му ЕТ „Светослав Андреев-Светли“, Андреев не е работил в частен интерес, тъй като не е бил наясно как после ще се развият нещата. А те се развиват доста благоприятно за него – на 15 август той е обявен за победител в търга за имота с предложена наемна цена от 2005,60 лв. на година, или 10 028 лв. за целия 5-годишен срок на договора.

Светослав Венциславов Андреев влезе в местния парламент като водач на съветническата листа на новосъздадената партия „Обединени земеделци” и бързо стана по-популярен от майка си Калинка Андреева, която 3 мандата беше директор на дирекция „Финансов отдел” в община Сапарева баня. През есента на 2015 г. г-жа Андреева като истинска тигрица скочи на сесия да защити сина си от колегите му, които гласуваха „против” Светли да е член на Комисията по култура и спорт. „Смешни сте. Синът ми е завършил педагогика и може да участва в тази комисия”, повиши тон майката, след което забра синчето си и двамата си тръгнаха.

Фамилия Андрееви се занимава от години със земеделие, печелят пари по всякакви европроекти, включително и за къщи за гости, и са собственици на хотел „Андреева къща” и още 2 вили в Сапарево. В селото обаче се говори, че семейството има още много имоти, част от които навремето са били църковни и впоследствие прехвърлени на фамилията чрез заменки.

Бащата на Калинка Андреева е местният свещеник отец Вергил, съпругът й има транспортна фирма, а миналата година тя необяснимо се опита да не се разгласява случай, при който другият й син Вергил бе пребит зверски в сапаревобанско заведение, но инцидентът все пак стигна до медиите. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *