HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Започва разпродажбата на имотите за 11,5 млн. лв., управлявани от златния петрички борец К. Терзиев и шефа на клуба по борба „Балкан“ И. Дойчинов

Съдебен изпълнител започна разпродажба на имотите на „Балкан Асет“ АД, в чийто управителен съвет са младият петрички борец и бронзов медалист от олимпиадата в Пекин през 2008 г. и Европейското първенство във Вилнюс през 2009 г. Кирил Стойчев Терзиев и шефът на сдружение Спортен клуб по борба „Балкан“ Игнат Ангелов Дойчинов.

Седалището на дружеството е на ул. „Покровнишко шосе“ №20 в Благоевград, а първият обявен за публична продан имот е на ул. „Дунав“ в гр. Петрич. Той представлява част от елегантна сграда и включва апартамент от 325 кв.м, офис, гараж и склад. Общата цена, от която през януари ще започне наддаването, е 145 200 лв.

Акционерното дружество „Балкан Асет“ е регистрирано през декември 2015 г. с капитал от 11 540 000 лв., набран от непарична вноска на „Митекс 1“ ЕООД с управител Борис Димитров Илиев, който управлява и едноименния спортен клуб по борба. Освен тези имоти вноската на „Митекс“ в капитала на „Балкан Асет“ включва още хотел, къща за настаняване, промишлени сгради, апартаменти, ниви и др. в Банско, Петрич, Благоевград, София и Велико Търново. Месец след регистрацията на „Балкан Асет“ от съвета на директорите излизат Борис Димитров Илиев и Андон Евтимов Русков и заедно с двамата борци остава само Николай Манчев Осев.

Не по-малко любопитна е и фирма „Митекс“ ЕООД, която миналия декември всъщност се е претрансформирала в „Балкан Асет“. През 2011 г. тогавашният й собственик Иван Илиев бе арестуван за данъчни и митнически измами и остана няколко дни в ареста на пловдивската полиция. Конкретното обвинение срещу Илиев бе за контрабанден внос на 10 тона захар, които мистериозно се стопяват от дъжда на пристанище Варна, както духовито обяви тогава прокуратурата.

В капана на полицейската операция с кодовото име “Вносителите” по онова време бяха арестувани общо 11 души от цялата страна за измами с ДДС на стойност 7,5 млн. лв. при внос на захар. Общата щета за бюджета от четиримесечната дейност на групата бе изчислена на 26 млн. лв.
Фирмата на Илиев е регистрирана през 2002 г. в родното му село Самуилово, където всъщност израства и живее златният ни борец Кирил Терзиев. Освен в Петричко, „Митекс“ развиваше дейност и в Благоевград – на „Покровнишко шосе“, където бе ситуирана производствената база за пакетиране на захар и други хранителни продукти, и в момента се помещават офисите на „Балкан Асет” и на клуба по борба. До 2010 г. Илиев има бизнес отношения с Гриша Ганчев и е в близки контакти със световния и европейски шампион по борба Серафим Бързаков, който също е роден в петричкото с. Самуилово. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *