Диетолог: Преяждайте по празниците, но гледайте да е докъм 19:30 часа

Има два вида преяждане – грешно и правилно. За коледните и новогодишните празници всички хора искат да се наядат и даже да я преядат, но това трябва да стане балансирано. Това посъветва диетологът Огнян Симеонов в студиото на телевизия „България он ер”.

Той съветва да се сяда на масата по-рано на масата и да се яде повече от обикновено, но докъм 19:30 часа. По думите му дозата прави отровата и заради това яденето и пиенето трябва да са умерено.

“В едно меню трябва да има съчетание на продукти – на въглехидрати и на мазнини в определени съотношения, независимо колко е голямо храненето. И 1 кг храна да изядем на едно ядене, това няма да ни се отрази, ако знаем по какъв начин да го направим”, обясни Симеонов.

Правилното “преяждане” е с предимно повече постни блюда, разкри диетологът. Според него едно преяждане няма да ни навреди, докато не го правим системно три пъти на ден с лошо съчетание на храни, а тогава килограмите ще започнат да се качват лека полека.

“На едно ядене не трябва да изяждаме повече от 150 грама местен протеин – което ще ни е пържолата или каквото е. Защото над 150 грама, изяждайки на едно хранене, тялото, което не може да се справи и да обработи толкова много протеини, е склонно да го превърне на сланина”, каза диетологът  и препоръча да се наблегне на по-лесно смилаемата храна и по-малко на по-трудносмилаемия протеин.

Когато ние се обвиняваме за дадено ядено, нашите мисли го правят още по-вредно за структурата на тялото ни, коментира още той.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *