HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

120 зрелостници от Езиковата гимназия взривиха дансинга с бурно коледно шоу под мотото „Писна ни от стреса от изпитите, време е за купон!”

 Запомнящ се коледен купон с коктейл от хитове и луди танци си спретнаха зрелостниците от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ в Благоевград. Развълнувани от новия студентски живот, който ги чака, те решиха да изпратят с радост сладките ученически години и си позволиха да мечтаят за още по-емоционални преживявания занапред. Организаторите на купона Тонита Ангелова и Мартин Китанов обясниха за предизвикателството да събереш 120 съученици на едно място и всички да си прекарат страхотно: „Трудно е да се направи организация с толкова много хора, защото всеки има различни предпочитания и изисквания, точно поради тази причина избрахме да празнуваме в ресторант, който ни привлече с приятна обстановка и широк дансинг. Уговорихме си и собствен диджей, наш съученик, и цяла вечер пускаше любимите ни песни. Тези дни много ученици, които вече завършват гимназия, празнуваха по заведенията и се оказа, че можеш да си уговориш доста изгодни оферти за празнична вечеря. Днес за първи път от една година насам не мислихме за предстоящите изпити и матури, а си припомнихме минали интересни случки от 12-те години в училище. Чувстваме и малко страх, все пак не знаем какво точно ни чака в бъдеще, а и учителите все ни повтарят, че истинските житейски трудности сега започват за нас, и вероятно са прави. От друга страна, родителите ни пълнят главите, че каквото и да следваме, после няма да можем да си намерим работа, и е много трудно човек да запази настроението, заобиколен от такова масово безверие. Решили сме от утре да залегнем здраво над учебниците и да учим бързо, защото материята, която трябва да усвоим, е сложна и обемна, а голяма част от випуска ще кандидатства в най-трудните специалности – право, медицина, строително инженерство, икономика и висша математика. Ние имаме надежда, че за нас ще дойдат по-добри времена, а и ще имаме 4-5 години в университета, през които да се подготвим за т.нар. истински живот“, обясниха разпалено организаторите на купона.

Бунтарките Яна Христова, Реним Сейди и Стела Гошева използват максимата, че всеки момент трябва да се изживее пълноценно, а проблемите да останат на заден план: „Сега се забавляваме на макс и ще продължим в същия дух до Нова година, омръзна ни да се притесняваме за изпитите, които достатъчно ни стресират. Винаги сме били отличнички и сме сигурни, че няма да се издъним, но не можем да го мислим непрекъснато, защото така се затваряме в себе си, а сега са най-прекрасните ни години и сме свободни да правим много неща, за които някой ден няма да имаме време и желание“, споделят съученичките.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *