HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Никой съдия не иска това дело! Разложки адвокат уличен в бракониерска сеч

Разложкият адвокат Пламен Щерянов обжалва наложената му глоба от 2500 лв. за незаконен добив на дървесина. Той е уличен, че отсякъл бял и черен бор от частна гора, от които добил трупи, без да има контролна горска марка. Нарушението е установено от горски надзирател при ДГС – Разлог, в резултат на което на Пл. Щерянов е наложено административно наказание – глоба.

Адвокатът обжалвал наказателното постановление в Районен съд – Разлог. При анализа на доказателствата съдия Яна Димитрова констатира, че липсва прецизно отразяване на нарушената разпоредба, тъй като в акта е посочен текст от Закона за горите, който забранява сечта в мурови и клекови гори, с изключение на санитарната, а на адвоката е потърсена административно-наказателна отговорност за сеч на дървесина, немаркирана с контролна горска марка. Тази нередовност не е отстранена в наказателното постановление на директора на РДГ – Благоевград, това е довело до ограничаване правото на защита на нарушителя и глобата е отменена на процесуално основание.

Решението е обжалвано пред Административен съд – Благоевград, където пък откриват пропуск от страна на Районния съд и връщат делото за ново разглеждане. Следва отвод на всички разложки съдии заради познанството и колегиалните им контакти с жалбоподателя. Така делото достига до Районен съд – Благоевград, където е разпределено на съдия Емилия Дончева и предстои разглеждане.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *