Бум на вируси! За 8 ч. лекар прегледа 60 пациенти

Грипен вирус атакува масово дупничани по време на празниците. Само за един ден в спешния кабинет на общинската болница са потърсили лекарска помощ 60 пациенти.

На 24 декември дежурен лекар в кабинета е била д-р Весела Джорджева. За 8 ч. тя е прегледала 60 пациенти с оплаквания от висока температура, отпадналост и други симптоми на грипа.

“Толкова много пациенти с вирусно заболяване за един ден не съм имала в практиката си като лекар до момента. Първият ми пациент за деня беше 8-месечно бебе. Притеснените родители го донесоха на ръце. Цяла нощ се опитвали да свалят температурата на момиченцето, но не успели. Изпратих бебето в болница.

Имаше пациенти, получили тахикардии от вируса. Някои от тях хоспитализирах в болница, на други предписах лекарства. Такъв бум на вирусно заболяване на населението не е имало до момента”, категорична бе д-р В. Джорджева.

Спешният кабинет през празничните дни обслужвал и пациентите на джипитата от общината.

Вирусни инфекции повалят и благоевградчани вече втора седмица. Интензивният поток от пациенти, потърсили лекарска помощ в неотложния кабинет в МДЦ „Рубидент“ в Благоевград и спешно отделение, се е завишил през празничните дни. Най-сериозни оплаквания имат децата, чиято имунна система не е укрепнала и лесно развиват усложнения. Всеки ден в детско отделение на благоевградската болница постъпват по спешност по 2-3 деца с усложнения от вирусни инфекции, вътрешно отделение също е пълно. Само за един ден в болницата са приети 5-има пациенти с бронхити и пневмонии. Сред приетите по спешност с усложнение от вирусна инфекция е и жена, която се оплаква от силно главоболие и е със съмнение за мозъчен оток.

По 60 пациенти обслужват дежурните екипи в спешно отделение за 24 часа, съобщи началникът д-р Владимир Рабаджийски. Той поясни, че най-често оплакванията са остри вирусни инфекции и сърдечносъдови заболявания, само за ден са приети за лечение 5-има пациенти в активна работоспособна възраст с кардиологични оплаквания, двама от тях с инфаркт.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *