Д-р Пандев стана баща! 45-г. му съпруга го дари с второ момиченце след 6 опита ин витро

Най-милият и желан подарък – 2,850-килограмово бебенце, зарадва навръх Коледа фамилията на ексболничния директор д-р Владимир Пандев. Благоевградският лекар стана баща на прекрасно момиченце, което ще носи звучното име Йоанна. С втора желана и дългоочаквана рожба го дари съпругата му Надя, учителка по математика и информатика в Осмо СУ – Благоевград. Щастливото събитие развълнува не само лекарската фамилия, но и колегите и роднините на д-р Пандев в родния му град Гоце Делчев.

Новороденото пое първия си дъх на 26 декември в 09,40 часа в ръцете на акушер-гинеколози начело с д-р Лидия Калоянова в МБАЛ – Благоевград. С огромно вълнение минути след раждането д-р Владимир Пандев прегърна рожбата си и благодари на съпругата си Надя, която го дари с второ дете след шести опит ин витро.

„Нека всички семейства, които имат репродуктивни проблеми, да не се страхуват и да знаят, че този проблем сега, с усъвършенстването на медицината, е разрешим. Ние с моята съпруга, която е на 45-годишна възраст, станахме отново родители и сме безкрайно благодарни на столичните специалисти по асистирана репродукция начело с д-р Стаменов, които ни помогнаха в трудния момент за семейството ни.

Четиригодишната ни дъщеричка Виталия се роди след пети опит ин витро също в акушеро-гинекология в Благоевград при д-р Лидия Калоянова. И двете ни деца се раждат на празници, по-голямата е родена на Димитровден – 26 октомври. Съветвам всички двойки да не се отчайват, знам, че е много трудно, но повярвайте и се доверете на репродуктивната медицина, дайте шанс на себе си и любимия човек да сбъднете мечтата си за рожба. Благодаря за всеотдайните грижи на д-р Лидия Калоянова, която наблюдаваше бременността през изминалите 9 месеца на съпругата ми и водеше раждането, както и на лекарския екип – акушер-гинеколога д-р Ели Константинова, анестезиолога д-р Ели Марценкова и педиатъра д-р Райна Калпазанова, която пое първите грижи за бебенцето.

Пожелавам през новата година много здрави бебета да радват домовете в Пиринско и цялата страна, имайте надежда”, заключи д-р Пандев.

„Новороденото е с тегло 2,850 кг и ръст 50 см, здраво и доносено е, майката Надя също е добре и се възстановява”, каза акушер-гинекологът д-р Лидия Калоянова. Тя допълни, че още четири момиченца поели първия си дъх през празничните дни. Минути преди Бъдни вечер изплакало момиченце с тегло 2.750 кг, майката, 32-годишната Ива Стоилова, и бебенцето са добре.

Първото бебенце, родено на Коледа в 09,30 часа, е момченце с тегло 3,750 кг от Благоевград. То е четвъртата рожба във фамилията на Юлка Борисова и съпруга й Януш, който е строителен работник. „Избрахме за сина ни името Стоян, да бъде силен и борбен, ще ни е трудно, но ще го отгледаме и възпитаме с много обич”, каза щастливата майка.

На Коледа се зарадваха с дъщерички и фамилиите на Рени Михайлова от Крупник и 35-годишната Йорданка Алексова от Благоевград.

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *