HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Как ще изглеждат хората след 100 години

Хората след 100 години трябва да имат генномодифицирани тела, за да оцелеят, прогнозира експертът Хуан Енрикес от Харвардския университет, съобщи вестник “Дейли мейл”, цитиран от БТА.

Генното модифициране дава възможност хората да станат по-силни и бързи, да издържат по-добре на болести. То обаче носи риска от поява на “суперхора”. Този риск си струва да бъде поет, ако искаме да оцелеем от следващото масово измиране на видове, твърди Хуан Енрикес.

Според него човечеството може да оцелее единствено ако напусне Земята. Именно за да живеем на друга планета, човешките органи трябва да бъдат променени генетично. За оцеляване на заселниците в далечни светове, клетките им трябва да могат да се възстановяват от радиация, да се преборват лесно със смъртоносни вируси, дори да отблъскват куршуми.

Белите дробове и тъканите пък ще трябва да могат да извличат повече кислород в нискокислородна среда. Възможно е дори диаметърът на невроните да бъде увеличен за ускоряване на реакциите.

Освен това човешкият геном трябва да бъде пречистен от наследствени болести.

В историята на Земята има пет масови измирания на видове. Има учени, които твърдят, че човечеството ще преживее подобна трагедия в бъдеще. Мощен вулкан, огромен астероид или необичайно силно слънчево изригване може да заличи хората за миг.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *