HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Съученици от бившия 12 “б” се събраха на купон, за да разкажат “кой с какво се е преборил” през 2016 г.

Съученици от бившия 12 “б” клас на ПМГ “Яне Сандански” – Гоце Делчев се събраха за празниците в родния град, за да разкажат “кой с какво се е преборил” през последната година. Макар и в числено намален състав, те не оставиха традицията да загине да се събират поне веднъж годишно и вече пета година след завършването си показаха, че нямат никакви намерения да я забравят. “Представителната извадка” от възпитаници на бившата хуманитарна паралелка в елитното училище бе почти половината клас, като семейни и лични ангажименти, а и големите разстояния не позволиха на повечето от тях да пристигнат за сбирката. Един от тях бе Стоян Стаматов, който обаче компенсира отсъствието си, като от своя дом в САЩ следеше на живо сбирката благодарение на новите технологии. Доста внимание определено бе възложено на мъжката част от “наличния състав”, който и по време на училище “бе кът” в класа, в който преобладаваха момичетата. Силният пол бе отсрамен от възпитаника на Спортния факултет на ЮЗУ “Неофит Рилски” Вадим Кючуков и Димитър Янев, който се прибра от Дания специално за празниците.
Естествено първа на мястото на събитието бе организаторът му Мария Стоянова, която се постара за поредна година да намери най-добрата възможност за традиционното събиране. Именно тя, Вадим Кючуков и Емилия Куйбишева бяха единствените “местни” на мястото на събитието. Определено те станаха обект на бяла завист от останалите заради възможността да бъдат в родния дом. Определено известна доза завист имаше и около Рада Титянова, която все още може да се наслаждава на студентските години за разлика от останалите. Самата тя пък дойде на купона, след като малко преди това залягаше над учебниците за предстоящите изпити от зимната сесия на Правния факултет на СУ “Климен Охридски”, където през 2017 й предстои да се дипломира като юрист.
Естествено сред различните спомени за ученическите години и спомени за предишни събирания имаше време и за хубавата музика. Не мина и без спора, който години наред вълнува различни поколения – София или Пловдив. В него единственият представител на града под тепетата бе Геновева Тодорова, която обаче се оказа достатъчно силна в аргументите си срещу “столичанките” Диана Мълчанкова, Мария Прашкова, Илинка Мурджева, които имат успешни кариери във водещи родни и чуждестранни фирми. Това обаче не попречи на доброто настроение, което през цялото време съпътстваше сбирката, продължила до късно.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *