Ще вали ли сняг в новогодишната нощ

Новата година на места в страната ще посрещнат със сняг. Макар и на неголяма снежна покривка в оставащите дни до празничната нощ е възможно да се радват в Североизточна България.

Времето до края на 2016-а ще бъде динамично, особено на изток, ще духа силен вятър от север-североизток .

По-късно днес вятърът ще се усили и в нощта срещу сряда ще започне да нахлува по-студен въздух от север. В сряда почти над цялата страна ще има превалявания от сняг, по-сериозни те могат да бъдат именно в Североизточна България и по Черноморието. В Добруджа е възможно дори да се образува снежна покривка. 

Нови превалявания се очакват в петък – 30 декември, отново в източните райони на страната. В Централна България и на запад валежите ще бъдат по-малки. 

Това означава, че в новогодишната нощ в някои части на страната може да се радват на макар и малка снежна покривка за празника. В самата новогодишна нощ не се очаква да вали. 

Времето ще бъде студено, температурите ще паднат. Стойностите през нощта ще спаднат до минус 8 – минус 10 градуса. Дневните температури, особено по-високите полета и Предбалкана, също ще бъдат отрицателни. 

Ново затопляне на времето се очаква едва в края на първата десетдневка на януари догодина, сочат средносрочните модели на времето, пише дарик. 

В първите дни на януари се очертава да се радваме на хубаво зимно време, през деня с разкъсана облачност, дори до слънчево. След това от северозапад ще настъпи кратко смущение, но до 7-8 януари не се очертават сериозни валежи. 

Според големите метеорологични центрове тази зима ще се окаже малко по-студена от миналата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *