HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Благоевградчанинът Ст. Илчев премени 6-месечната си племенница, родена в Англия, с българска народна носия

Благоевградчанинът Станислав Илчев лично уши и премени 6-месечната си племенница Дария Куемджиева, родена и живееща в Англия, с българска народна носия.
Станислав, който дълги години е сред най-изявените инструменталисти и певци на фолклорна група “Веселина” и понастоящем е студент в ЮЗУ, отишъл в Англия на гости на сестра си Александра и семейството й. Той взел любимия костюм на майка си, с който играела български народни хора, и за половин ден измайсторил носия на племенницата си.
“Въпреки че Дария е родена и живее в Англия, тя си остава българка, затова смятам, че от малка трябва да бъде закърмена с българското”, сподели Станислав.
Снимката на 6-месечното българче зад граница, пременено със сукманче и кърпа на главата, предизвика фурор в социалната мрежа, а много от хората са на мнение, че фотографията спокойно може да краси корицата на списание.
Освен за племенницата си Ст. Илчев, който преди време подреди изложба с народни носии в село Каменица, община Струмяни, ушил носия и на сестра си, която с удоволствие позира за снимки с нея.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *