HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Дружинката в Лъки посреща Нова година с 220-кг глиган с трофейни глиги

Гаврил Геров се превърна за пореден път в герой за ловната дружинка на село Лъки. Отстреляният от него на последния излет 220-килограмов глиган с трофейни глиги претендира за златен медал. Според присъствали на лова дължината на глигите е около 23 сантиметра, което определено е постижение за този сезон, а подобни предни екземпляри са приемани за трофей по всички показатели.
Гаврил Геров отстрелял глигана в местността Лъчка кория, която определено е на късмет на фамилия Герови, след като и брат му Йордан също имаше слука преди две седмици там. Двамата са отстреляли повече от половината прасета в актива на дружинката. Героят на последния лов защити напълно имиджа си на точен стрелец, след като с майсторски изстрел, на който може да завиди и Весела Лечева, от 250 метра повали дивото прасе.
Веднага след лова и спазената традиция по разделяне на месото между членовете на дружинката глигите бяха изпратени пред специална комисия, която да определи дължината им и да даде отговор дали те ще получат медал, което би било изключителен новогодишен подарък за дружинката на село Лъки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *