Шумахера гепи нагло червеното Ауди на Юлиана Плевнелиева!

Автомобилът на Юлияна Плевнелиева, съпруга на все още действащия президент на България Росен Плевнелиев, е бил откраднат преди около месец в близост до жилището й от затворен тип в “Резиденшъл парк” в столичния квартал “Младост”, пише в. “Уикенд”.

Червеното ауди на Плевнелиева е било задигнато през деня, а не вечерта, на оживено място в близост до основен булевард в столичния ж.к. “Младост”. Крадците обаче са се възползвали от обстоятелството, че в този момент над София валял проливен дъжд.

Само ден по-късно, след като по спешност били вдигнати десетки ченгета, аудито било открито непокътнато в близост до гараж на Бистришко шосе. Автомобилът е бил върнат на Плевнелиева, но първата дама отказала повече да го шофира, тъй като била омерзена от кражбата му. 

Задигнатото ауди на Юлияна Плевнелиева вероятно е трябвало да бъде разфасовано и продадено за части, допускат криминалистите. 

С разкриването на автоджамбазите са се заели от Софийско градско, тъй като от МВР подозират, че местната автомафия контролирана от Иван Янински – Шумахера, си плаща на патрулите от местното 7-мо РПУ. 

Заради подозрения, че подпомагат бандата на Шумахера, с последно предупреждение за уволнение са няколко полицаи от районното управление в “Младост” – Делян Николов, Борислав Георгиев и Станислав Благунов. 

Имало сигнали, че почти всички отговорници на МПС-тата в 7-мо РПУ екскортирали автоджамбазите по време на кражби на автомобили срещу 200-300 лева на удар. 

“Иван Шумахера е обявен за издирване, както и няколко негови съучастници. Издирват се и няколко автомобила, с които автоджамбазите осъществяват кражбите си”, признава пред “Уикенд” криминалист от Софийско градско. 

Разследването е установило, че те се придвижват със зелен автомобил “Мини купър”, с “Мерцедес” 124 с регистрационна табела СА8549 КК и с тъмен джип БМВ. 

Ченгетата припомнят, че срещу Шумахера в момента има над 40 висящи дела за откраднати коли, но нито едно не е приключило. Заедно с екипа си Янински в момента е най-оборотният автокрадец в столицата. Специалитет са му возила от марката “Ауди”.

Що се отнася до Юлияна Плевнелиева, то кражбата на червеното й ауди не е първата злополука с това возило. В началото на 2012 година президентшата катастрофира с немския автомобил. 

Тя не пострада, но капакът на колата и регистрационния номер бяха изкривени до неузнаваемост. Сблъсъкът не е станал с друга кола, а с пътна табела, установиха тогава от КАТ.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *