Бащата, загубил съпругата и двете си деца в пожар, изплака мъката си – още търси отговори за нелепата им смърт

Много верни данни се дадоха за смъртта на моята съпруга и двете ми деца. Нито една институция не ме потърси. Аз сам отидох в следствията доброволно да дам показания. Това заяви пред Би Ти Ви Атанас Митков от село Лисец. Припомняме, че неговата съпруга и двете му деца изгоряха живи при пожар преди един месец. Според разследващите причината за инцидента е късо съединение вследствие на мощен климатик.

“Стаята на децата и съпругата ми не е изгоряла. Стълбището не е дървено, а бетонно. Инсталацията не е стара, подменена е преди шест години”, разказва Митков, който не успя да сдържи сълзите си по време на интервюто. “Подадох сигнала към 2 часа за пожара. Пожарникарите влязоха в стаята на жена ми и децата около 4-5 часа. Телата им не бяха овъглени, бяха се задушили,” спомня си бащата.

“Пожарникарите влизаха в грешните стаи и ми казваха, че жена ми и децата ги няма в къщата. Аз започнах да обикалям улиците в Лисец, за да ги търся”, обясни мъжът. 

“Имам много заеми. Ипотекирахме апартамента на родители ми, за да направим тази къща. Ще изплащам тези заеми, докато стана на 64 години. Не искам нищо, искам да си върна само жената и децата”, изплака Атанас Митков.
“В момента живея при майка ми и баща ми в Ловеч. В един малък апартамент, ползвам едната стаичка. Моята сестра ми купи дрехи. Много хора от страната и чужбина ми пишат, за да ми помогнат, но тук в селото никой с нищо не ми е помогнал. Нито кметът, нито някой от общината дойде при мен, за да види в какво състояние съм”, заключи той.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *