1000 гръцки туристи атакуваха Сандански, за 5 дни купон плащат 500 евро

Около 40 процента от туристите, избрали да изпратят старата и посрещнат Новата 2017 година в Сандански, са от съседна Гърция, съобщи председателят на Сдружението на хотелиери и ресторантьори Иван Терзиев. Той поясни, че и тази година пакетните оферти са пуснати още преди два-три месеца. Продадени са от частни туроператорски фирми.

Проверка на „Струма“ установи, че от два-три дни по главната улица на Сандански се чува предимно гръцка реч.  Гостите са се отдали на шопинг. Могат да се видят в магазини за обувки, дрехи и аксесоари. Собственичка на бутиков магазин на ул. „Македония” със задоволство сподели, че през последните два-три дни оборотът е скочил два пъти. „Всеки един от нас е в очакване, че на Коледа и Нова година ще имаме добри продажби. Както се казва, ден година храни”, заяви тя.

Ето какво разказаха вчера гръцки гости пред репортер на вестник „Струма“.

Харитаки Михалидис от Крит: „От 20 години не пропускам възможност да дойда в Сандански. Аз съм собственик на хотел на остров Крит. На първо място тук ми харесват климатът и чистият въздух, минералната вода и спокойствието. Обикновено пристигам с компания от приятели и колеги. Пакетите, които ни предлагат хотелите в Сандански, са много изгодни и много по-добри от тези в Гърция, където цената на куверта за новогодишната нощ в ресторант или таверна е от 50 до 170 евро. Това включва салата, предястие, основно ястие, десерт и алкохол по избор в изобилие. В Гърция по-голяма част от хората избират да посрещнат Новата година в домашна обстановка. Тези на средна възраст избират таверните, ресторантите и нощните клубове”, заяви Михалидис.

Йоргос Ангелиос от Серес заяви, че за първи път е в Сандански: „Тук съм с колеги от фирмата, в която работя, и със семейството ми. С петдневен пакет сме. Плащаме 500 евро, в Гърция това щеше да ни струва 1000”.

„Почти всеки месец съм в Сандански. Имам много приятели от града и съседните села. За трети път посрещам Нова година в ресторант тук, купонът е неповторим”, заяви Никос Вангелиос от Сидеро Кастро.

Легловата база в Сандански е над 3000 места. По груби изчисления около 1000 са гръцките туристи. Кувертите за новогодишната нощ са от 90 до 250 лева. Пакетът за три и пет дни варира от 700 до 1200 лв. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *