6 лесни начина да отслабнем след празниците

Коледа е вече тук. А заедно с нея и сбирките със семейството, партитата и традиционното преяждане с вкусотии. Но когато празниците си отидат, килограмите ще останат. Independent предлага шест лесни начина да се справите с излишните килограми.

1. Поддържайте дневник с изядената през деня храна. Това ще ви помогне в две посоки: първо, ще ви подсети преди колко време сте яли за последно, и второ – ще ви даде представа какво количество храна изяждате. 

2. Пийте повече течности. Повечето диетолози съветват да изпивате по чаша вода, когато ви се прияде. Често жаждата се бърка с глад. Добре ще е също да замените калоричните напитки с вода. 

3. Лишете се от захарта. Например, пийте чая си без традиционните лъжички захар. Така ще се почувствате много по-енергични. 

4. Движете се повече. Приложенията, които изчисляват броя на стъпките, са много полезни. Здравните експерти съветват да се енергично ходене поне по 30 минути на ден. 

5. Използвайте стълбите вместо асансьора. Изкачването по стълбите е изключително полезно.

6. Спете повече. Според изследователи от университета в Пенсилвания, сънят играе важна роля за килограмите. Според тях достатъчно е да не спите само няколко нощи, за да натрупате излишни килограми. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *