Затвориха АМ “Тракия” заради снежната буря

Автомагистрала “Тракия”, в частта си на територията на област Бургас, е затворена от 15:30 часа и в двете посоки, информираха от Областната дирекция на полицията. Причината е снежната буря и заледявания, които само в рамките на последния час причиниха пет катастрофи.

Десетки са блокирани, а движението по аутобана с лек автомобил е мисия невъзможна.

За алтернативен маршрут се препоръчва старият път от Бургас до Карнобат. В посока Ямбол движението ще продължи да се осъществява по АМ “Тракия”. В следващите няколко часа спецекипи ще окажат нужното съдействие на закъсалите в бедствието около Бургас, съобщава Флагман бг.
 

Ограничено е движението  в двете посоки на АМ “Тракия” в участъка Карнобат-Бургас поради снегопочистване, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Обходният маршрут е Карнобат – Айтос – Ветрен – Бургас. Силен вятър, виелици и обилен снеговалеж затрудняват движението по пътя Бургас- Варна, Айтос- Провадия и Карнобат-Шумен, съобщава bTV.

Над 600 машини участват в обработката срещу заледяване на пътните настилки в цялата страна. Заради сериозни снегонавявания са затворени за движение проходът Троян – Кърнаре, както и пътя Шипково – Рибарица. Очаква се днес и утре снеговалежът да продължи в Родопите. 

Очевидци съобщават, че в района на Карнобат преди Рижкия проход видимостта е изключително ниска, а заради вятъра има сериозни снегонавявания. В резултат движението е почти спряло, има и няколко катастрофи. От АПИ обявиха обходен маршрут: Сунгурларе-Петолъчката-Карнобат.

По път III-208 между Айтос и отклонението за Руен, автомобилите над 10 т трябва да се движат задължително с вериги, посочват от пътната агенция.

Ограничено e движението за МПС над 10 т през Котленския проход. Всички автомобили до 10 т задължително да се движат с вериги.

Предпразнично

За облекчаване на трафика и безопасността днес – в последния работен ден преди Новогодишните празници, от 16 до 20 часа се ограничава движението на тежкотоварните камиони по най-натоварените пътища – автомагистралите, Видин –Ботевград, Благоевград – Кулата, п.в. „Коритна” – Велико Търново – Шумен, Русе – Велико Търново, Калотина – Капитан Андреево, Дуранкулак – Варна – Бургас, Околовръстния път на София, Симитли – Гоце Делчев, Пловдив – Смолян и Бургас – Царево.

Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим. 

През прохода Владая днес от обяд и утре до обяд ще бъдат осигурени две ленти в посока Перник за по-голяма пропускливост на трафика. Препоръчваме на шофьорите да използват и автомагистрала „Люлин“, която осигурява по-бързо и по-комфортно излизане от София.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *