HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
Топ теми

Шокиращи подробности! 11-г. момиченце агонизирало, 3 пъти си гълтало езика, линейката закъсняла

Детето три пъти гълта език. Веднъж го вадих аз, после колега, след това родителите. Чакахме 30 минути да дойде линейката. Това сподели пред Нова телевизия директорът на 52-ро Основно училище в София Данко Калапиш.

“В 1,30 се прибрах от полицията. Не съм говорил с родителите”, сподели директорът.

Трагедията е станала по време на междучасие в занималнята. По време на инцидента учителката Ваня Блъскова не е била с учениците. Когато междучасието свършило, детето я чакало пред вратата на класната стая. Било по-скоро разстроено от спречкването със съученика си, разказва учителката. Помолило да бъде преместено на друг чин. Малко след това се оплакала от болки в корема.

Следват поредица от нелепи случки. “Към 16,30 ч. я видях, че не е в настроение. Отидох при нея и попитах какво има. Тя ми каза: “Боли ме стомахът”. Отидохме при сестрата до лекарския кабинет. Ходеше си до мен. Но в лекарския кабинет нямаше никого. Върнахме се към класната стая и тя припадна. Колежката, която я е видяла как пада, ми каза, че при падането се е ударила в радиатора”, разказва Ваня Блъскова.

Директорът каза, че детето три пъти си е гълтало езика. Два пъти са звънели на 112. “30 минути чакахме линейка. Минутите минаваха като часове”, разказа директорът.

Той не скри, че почти всички училища имат сериозен проблем – липсват средства, за да бъдат ангажирани за постоянно лекари. Поради това в училищата обикновено има само медицински сестри, които не работят на пълен работен ден.

Припомняме, че вчера след нелеп инцидент в столичното 52-о основно училище 11-годишно дете почина след удар от свой съученик в корема. Момиченцето е откарано в болница, но за съжаление лекарите не са могли да го спасят.

По първоначални данни детето е било с разкъсан черен дроб.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *