Refan-728×90-July-2019

11 зрелостници на ПГИТ – Петрич се дипломираха с медали “Отличник на Випуск 2019”, Хр. Иванов от 12 „б” с приз за най-добър счетоводител

11 зрелостници на Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. Асен Златаров“ – Петрич заслужиха медали “Отличник на Випуск 2019 “. Абитуриентите, облечени в тоги, се дипломираха на вълнуваща церемония в присъствието на много родители, приятели, гости, сред които главният експерт в дирекция „Професионално образование и обучение“ на МОН Александър Попов и народният представител Георги Динев.

Директорът на училището инж. Светла Данаилова сподели, че 21 ученици са приети в УНСС, един журналистика в СУ, мнозина ще продължат образованието си в Югозападен университет „Н. Рилски“ – Благоевград и пожела на младите хора много здраве, дързост, сили, упоритост, последователност и любов при осъществяване на мечтите им. „И знайте, че ПГИТ няма да ви забрави! На добър час!”, обърна се към завършващите директорът.

Диплома за средно образование получиха 75 випускници, а свидетелство за професионална квалификация по професиите икономист, организатор на туристическа агентска дейност, ресторантьор – 74 от завършващите.

Отличник на випуска с диплома от 5.92 стана Александър Мунчев от специалност „Икономика и мениджмънт“. Наред с медалите 8 изявени зрелостници заслужиха и специални купи за най-добър счетоводител, сервитьор… Сред наградените бе завършващият с успех 5.86 Христо Иванов от 12 „б” клас, специалност „Икономика и мениджмънт“, който заслужи приза за най-добър счетоводител на випуск 2019 г.

След официалната церемония зрелостниците си направиха обща снимка за спомен, а фотообективите запечатаха момента, в който хвърлиха във въздуха шапки в чест на завършването си.

Междувременно Александър Попов от Министерството на образованието обяви, че след отличната организация и провеждане на националното състезание по счетоводство за предстоящата учебна година на ПГИТ е поверено и домакинство на националното състезание „Най-добра бизнес идея“.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *