11 причини да спрете да пиете мляко веднага!

Едно от първите неща, които ви казват като дете, е, че винаги трябва да изпивате млякото си. Днес обаче истината изглежда по-различно.

Съвременната медицина твърди, че съществуват най-малко 11 причини, поради които трябва да спрете млякото веднага.

1. Алергии

За децата, които редовно пият мляко от ранна възраст, има много голяма вероятност да развият алергии към млякото.

Тези алергии могат да поставят децата в риск от анафилаксия, което може да причини увреждане или смърт при екстремни обстоятелства.

2. Повишава нивата на холестерола

Холестеролът е един от основните предвестници на сърдечносъдови заболявания, които са убиец номер едно при възрастните. Изследвания са установили, че възрастните, които редовно пият мляко, имат статистически по-високи нива на холестерол в сравнение с възрастните, които не пият мляко редовно.

3. Костни фрактури

Това може да ви изненада, тъй като много „експерти” твърдят, че млякото прави костите по-здрави. Въпреки това проучвания са установили, че високият прием на мляко всъщност води до по-голям риск от фрактури.

4. Причинява акне

Хормоните в млякото не щадят организма. Това често се изразява като кожни проблеми, така че е важно за тийнейджърите да избягват прясното мляко.

5. Рак на яйчниците

Акнето не е единственият проблем, причинен от хормоните в кравето мляко. Жените, които консумират две или повече порции млечни продукти на ден, са изложени на значително по-висок риск от рак на яйчниците, отколкото жените, които приемат по-малко от две порции на ден.

6. Антибиотици, използвани в млякото

На кравите във фермите редовно се дават антибиотици, независимо от това дали имат или нямат инфекции. Това може да доведе до повишаване нивата на резистентните бактерии. В допълнение, може да отслаби тялото ви и ще ви постави в по-голям риск от инфекции.

7. Рак на простатата

Подобно на риска от рак на яйчниците при жените, е установен риск от рак на простатата сред мъжете, които пият редовно повече от две порции мляко на ден.

8. Повишен риск от затлъстяване

Млякото съдържа изключително високи нива на мазнини и е свързано с наддаването на тегло при различните възрасти.

9. Здравето на костите

Потреблението на мляко може да отслаби цялостната здравина на костите ви и да увеличи риска от остеопороза и други костни заболявания.

10. Наситените мазнини

Наситените мазнини трябва да се избягват, когато е възможно. Млякото е с много високи нива на наситени мазнини, така че това може да увеличи риска от различни здравословни проблеми.

11. Непоносимост към лактоза

Не е естествено за хората да пият краве мляко, което е и причината за непоносимостта към лактозата, често срещан проблем. Непоносимостта към лактоза може да отслаби червата и да доведе до сериозни храносмилателни проблеми.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *