11-те правила за връзка тип „просто секс”

Наречи го както искаш „приятели с привилегии“, „просто секс“, „неангажиращ секс“, „секс без обвързване“ и т.н…​ Има много начини, по които се нарича, но на практика означава едно и също – човек, с който ти е приятно да се забавляваш в леглото, но без сериозно обвързване. Как да поддържаш такава връзка, без да нарушаваш границите и без да има емоционално пострадал накрая?!

Ето какво съветват експертите:

Не се влюбвай

И ако се влюбиш недей да си мълчиш! Напротив. Признай си, защото мълчанието никога не води до нищо добро. Факт е, че той ти е партньор само за секс и част от уговорката е да не се обвързвате емоционално, както и да не си разказвате живота, но все пак това засяга и двама ви.

Уважавай своя секс партньор

Не се отнасяй с него като с жива секс играчка или масажен стол. Първо, той също като теб е човек и има своите нужди и второ, колкото по-добре се чувствате един с друг, толкова по-добър ще бъде и сексът ви. Така че опитай да дадеш, вместо да очакваш само да получиш.

Колкото и да се стараете да е „просто секс“ все ще дойде моментът, в който някой от двама ви ще вложи емоция

Емоциите са част от нас и няма как да бъдат забранени. Важното е да бъдат контролирани.

Добре е да имаш „план Б“

Не забравяй, че ти си само малка част от живота му и затова не е добре да си мислиш, че „връзката ви“ ще продължи дълго. Имай предвид, че всички сме устроени така, че винаги подсъзнателно търсим стабилни връзки, дори и да го отричаме. Така че той рано или късно ще си намери такава и ти трябва да имаш резервен план.

Не се опитвай да контролираш живота му, както и не му позволявай да контролира твоя

Не се интересувай от личния му живот и от това какво прави, когато не е с теб, както и ти не му позволявай да си пъха носа в твоето ежедневие.

Безопасност и сигурност преди всичко

Имайки предвид, че уговорката ви е „без обвързване“, наивно е да вярваш, че спи само с теб, затова е добре да предприемеш всички мерки за безопасност и сигурност при всеки полов акт, за да не си навлечеш дълготрайни неприятности.

Не оставай да преспиш при него

Под претекста „само за тази вечер“… И ти не позволявай той да остава. На пръв поглед е съвсем безобидно, но може рязко да наруши границите на личното ви пространство и нещата да се объркат много сериозно.

Забранени ли са прегръдките след секс?

Кой го твърди? Лошо ли е да имате добри взаимоотношения един с друг след секс? Категорично не! Все пак е научно доказано, че гушкането след секс е полезно за здравето. А и признай си, че на никого не би му било приятно ако партньора стане от леглото веднага след края, започне да се облича и си тръгне…

Не прекъсвай отношенията ви рязко

Да, не си дължите нищо и се разбрахте, че ако някой почувства, че трябва да спрете ще го направите веднага. Но все пак всеки човек има чувства и не е нужно да се наранявате като прекратявате взаимоотношенията си рязко и без обяснение.

Не го запознавай със семейството и приятелите си

Нито приятелите ти, нито пък семейството ти трябва да разбират за него и отношенията ви. Така излагаш на опасност взаимоотношенията и договората ви, защото го допускаш до „твоята лична територия“.

Правете горещ секс

Нали затова си намери партньор за секс, а не продължи да използваш вибратора си. Така че правете див и страстен секс, такъв какъвто ви възбужда и двамата и не се страхувай да споделяш какво и как ти харесва.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *