11 търговци освободиха щандовете си в ГУМ – Дупница

Наематели на щандове в ГУМ – Дупница масово затварят – от 38 щанда в момента работят само 27. През последната седмица две фирми са напуснали щандовете, които наемат от 20 г.

Единственият шанс за оцеляване на общинското дружество ГУМ  – Дупница е търсене на наемател от голяма верига магазини. За разлика от друг път, когато са категорично против настаняване на големи магазини в ГУМ, този път дългогодишните наематели мълчат.

Вчера пред репортер на “Струма” те споделиха, че щандовете им ще бъдат разместени, за да се освободи място за нови, които се нуждаят от голяма търговска площ. 

Както “Струма” писа, преди около две години търговците в ГУМ  дори се вдигнаха на протест срещу настаняването на китайски магазин на втория етаж с мотива, че щял да им вземе клиентите. Направиха подписка и я занесоха на кмета на община Дупница Методи Чимев.

Сега търговците са готови на всякакви компромиси с надеждата бизнесът им да оцелее.

Управителката на ГУМ – Дупница Цветанка Вуковска заяви: „От месец юни щандовете си на първия етаж, който е най-атрактивен за търговците, са напуснали 11 фирми. От 38 щанда в момента са заети 27. Заради пандемията и наложените мерки на отваряне и затваряне на магазина част от търговците фалираха и напуснаха щандовете. Работещите все още фирми в ГУМ си делят по равно консумативите за ток, вода и други разходи, но сега им излиза по-скъпо.  

В момента разработвам концепция за разположението на щандовете така, че да се отвори по-голямо пространство за отваряне на голям магазин, независимо каква стока ще продава, за да може дружеството да не е на загуба”, заяви Цв. Вуковска 

На заседание на ОбС в Дупница управителката Цветанка Вуковска получи упреци от общинските съветници при разглеждането на финансовия отчет на дружеството за 2020 г., тъй като печалбата на дружеството от 170 000 лв. през годините се е стопила до 120 000 лв. Тогава тя обяви, че има инвестиционни намерения от големи вериги магазини да наемат голяма площ в ГУМ за магазини и ще започне да работи в тази посока, за да не фалира единственото общинско дружество, от което общината получава дивиденти всяка година.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *