HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

11 фирми се борят за обществена поръчка от 7 млн. лв. за 3 социални блока с 202 апартамента над ЮЗУ

Единадесет строителни фирми и консорциуми наддават за изграждането на три социални блока с 202 жилища над ЮЗУ в Благоевград. Комисия начело с Антония Методиева, директор на дирекция „Правно-нормативно обслужване“ в Общинска администрация, даде старт на обществената поръчка на обща стойност 7 081 618.88 лева с ДДС. Финансирането е по спечелен от общината проект по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Най-голяма е конкуренцията за строителство на първия блок, за който са предвидени  2 216 295.44 лева  с ДДС. За изграждането му претендират 6 фирми: „Булстройгруп“ ООД – София, консорциум „БСИ- Прима“ – София, „Строителство и саниране инженеринг консулт“ – София, „Булпланинвест“ ООД – Кюстендил, обединение „Алекс-Ан 2017“, в което е благоевградската фирма „Алекс строй“ на Александър Бачев, и „Дистрез“, обединяващ „Динатстрой“ на общинските съветници Димитър Урдев и Васил Миладинов, и „Стреза“ ЕООД на Янко Шумков.

Само две фирми – „Солид груп“ и „Браво строй“ ООД, се конкурират за строителството на втория блок със социални жилища, чиято обявена цена е 2 803 974.67 лева. За изграждането на третия блок конкуренти са „Монолитстрой“ на Чорбаджийски и Байкушев, „Ай Би Си Консулт“ ЕООД – Милена Ризова и „ДЗЗД ВИП“ и обединение „ДЗЗД ВИП“ – Банско. Цената на третата сграда със социални жилища е  2 061 348.77 лева.

„До месец комисията ще приключи работа и ще пристъпим към отваряне на ценовите оферти – съобщи председателят А. Методиева. – Критерият за избор на изпълнител ще е оптимално съотношение качество- цена“, допълни тя.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *