HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Готвачът на вилата на ТЕЦ „Бобов дол“ над Дупница шеф Тонкин демонстрира майсторска рецепта „Задушен заек“

Топготвачът Митко Тонкин от Дупница сготви задушен заек със зеленчуци и свински врат за семейството си и кумовете им. Той се снима с кулинарното изкушение и го качи в интернет мрежата, за да събира слюнка в устата на приятелите си.

Димитър Тонкин, наричан от познавачите шеф Тонкин, издаде рецептата за печен заек със зеленчуци, но скри соса, с който го полива, бил негова запазена марка. Ето и рецептата на печения заек „Тонкин:

900 г заек, 600 г свинско месо от врат, 300 г картофи, 100 г моркови, чесън, черен пипер на зърна, свеж розмарин и мащерка плюс секретния сос. Всичко се смесва и се слага във фурната за 2,30 ч., сервира с бяло или червено вино.

Димитър Тонкин работи като готвач на вилата на ТЕЦ “Бобов дол” над Дупница. Под негова диктовка помощник-готвачите са приготвяли храна за почти всички по-големи сватби в града. Той е доказал кулинарните си умения пред стотици дупничани. Роден е в Самоков, завършил е Спортното училище в града, но се е отдал на кулинарията. Живее в Дупница и има една дъщеричка. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *