HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Ексклузивно! Намериха завещанието на Александър Македонски

Британският историк Дейвид Грант заяви, че е открил легендарното завещание на Александър Македонски. За това съобщи Дейли Мейл.

По уверение на лондонския специалист, документът през цялото време бил на видно място, но през годините никой не му е обърнал внимание. Завещанието на царя е указано в последната глава на ръкописа „История на Александър Велики”.

Дълго време историците смятали, че последната глава на романа за живота на Александър Македонски е свързана с предсмъртната воля на царя, като политически памфлет. Въпреки това мнението на експерта Дейвид Грант е, че това предположение е погрешно.

Съгласно изследването на експерта, главата – завещание съответства на ръкописния документ, като само му е придадена художественост.

Своето откритие Дейвид Грант е изложил в книгата „В търсене на изчезналото завещание на Александър Велики”. Както предполага историкът, истинското завещание е било добре скрито от военните началници, които са конролирали империята, тъй като Александър Велики се е канил да остави своето наследство на все още неродения си син. След това дълги години оригиналът на завещанието е бил преписван тайно. В документа се съдържат намеци за заговор на военните началници срещу царя.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *