HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
Топ теми

Революция във футбола: Вън от игра за няколко минути при жълт картон?

Ново правило може да навлезе във футбола още в началото на месец март. На ежегодното си събрание Бордът на международната футболна асоциация (IFAB) ще разгледа предложението при жълт картон получилият го играч да напуска терена за няколко минути, съобщава бТВ. През това време той няма да бъде заменян. 

Въпросните зони за санкционирани състезатели действат в хокея. Във футбола са тествани неколкократно в последните години на аматьорско ниво.

Ако правилото бъде одобрено, до две години то ще стигне и до професионалния футбол. Целта е да се спомогне развитието на играта и младите да бъдат насърчени да я практикуват. Наказателните зони ще провокират по-внимателна игра, по-малко нарушения и съответно по-малко контузии, което би било особено полезно при аматьорите. Там преобладават грубостите.

В професионалния футбол обаче новото правило най-вероятно ще доведе до куп симулации и по-засилена роля на главния съдия.

Въвеждането на наказателни зони е една от промените, които предложи Марко Ван Бастен – директорът по техническите въпроси на Световната футболна централа (ФИФА).

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *