HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Кметът на Разлог Кр. Герчев на прицела на телефонните измамници

Телефонни измамници взеха на прицел кмета на Разлог Красимир Герчев. Те се свързали с градоначалника чрез секретарката, като се представили от името на полицейския шеф в града Христо Арнаудов и обяснили, че им е необходим преводач за разпита на англичанин, който е задържан в управлението, и поискали съдействие от страна на общината.

Към момента на обаждането градоначалникът бил в служебна среща и пренасочил „ало” терористите да говорят с общинска служителка, владееща английски език, като им дал служебния й телефон. Мислейки, че измамата ще мине, наглеците се свързали с нея, като се представили този път от името на инспектор Веселин Бучков. Оказало се, че не им е необходим преводач, а превод на сума от 130 лв., която била необходима за безумни неща – като плащане на такси в полиция и деловодство, на дознател, за купуване на цигари и вода, ваучер от 10 лв…

Глупавите им искания накарали общинската служителка да се усъмни и тя споделила подозренията си с кмета Красимир Герчев, който, от своя страна, се свързал с полицейския шеф. Така лъснала измамата.

„Тъй като към момента на обаждането бях зает – имах оперативка, малко неглижирано се отнесох, като ги препратих направо към служителка, която владее английски. Дори не помислих, че гласът не е на Арнаудов, имаше акцент, който не е типичен за нашия край. Наглостта на тези хора вече няма граници, щом започнаха да правят опити за измами и в кметските администрации. Нашите имена и телефони са публично известни и много лесно могат да бъдат открити, както и имената на полицейски шефове и служители. Хората трябва да бъдат изключително внимателни и да не се доверяват, особено в случаи, когато им търсят парични суми чрез телефонни разговори”, каза кметът на Разлог Красимир Герчев. 

Това е поредната група телефонни измамници, действаща в Пиринско. Само преди седмица полицията в Банско задържа трима „ало” измамници, срещу които прокуратурата повдигна обвинения и поиска съдът да им наложи най-строга мярка „задържане под стража“. Магистратите уважиха изцяло искането на държавния обвинител и тримата уличени за телефонни измами в Банско – 40-годишният Детелин Иванов от Павликени, 21-годишният Марян Димитров от Горна Оряховица и 44-годишният Сергей Георгиев от с. Камен, община Стражица, бяха оставени за постоянно в ареста.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *