HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Възстановиха имот на съветника д-р В. Попов с офиса на „Евророма” в Сандански

След две години съдебни спорове съветникът д-р Васил Попов от Сандански успя да възстанови наследствен имот, който се намира отдясно на р. Санданска Бистрица, в границите на сградата на клуб „Евророма”. Съгласно решението на съдия Росица Калугерова кметът на община Сандански ще трябва да предаде владението върху реалната част от 550 кв. метра на Васил Иванов Попов, наследник на покойния Зисо Попов. Отхвърлен е искът на съветника за възстановяване и на 1/9 част от наследствен имот на покойния му дядо, находящ се от лявата част на р. Санданска Бистрица, върху която е изградена новата част на пазара.

По време на съдебния процес в залата са разпитани рекорден брой свидетели. За възстановяване на наследствения имот са натежали свидетелските показания на Иван Вергов и Костадин Петров. Двамата са посочили, че като малки са си играли в градината, известна като Зисовата, и как майката на д-р Васил Попов им е давала ябълки от същата градина.

Имотът е бил от двете страни на реката. Върху една част е изградено новото крило на кооперативния пазар, от другата страна е клубът на „Евророма“ и имот на бившия „Пирин мрамор“, продаден на частници. Претенциите на фамилия Зисови са за възстановяване на 15 декара земя. Корените на рода Зисови са от с. Дебрене.

Лидерът на „Евророма” Тони Ангелов обясни, че на метри от сградата са разположени два колектора за отпадни води. Имотът, върху който е изграден офисът на партията, е общинска собственост, категоричен е Ангелов.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *