Бившият директор на болницата в Дупница за изчезналите 20 000 лв.: Секретарката и счетоводителката са виновни, аз не съм

Прокуратурата в Дупница се самосезира за серията разкрити злоупотреби, извършени от бившия управител на общинската болница Росен Тимчев. Както вестник “Струма” писа, новият управител на болницата д-р Вл. Миков обяви на официална пресконференция финансовите нарушения на Р. Тимчев. Д-р Миков обяви, че липсват 20 000 лв. от касата на болницата, взети срещу касов ордер от Р. Тимчев. Ексуправителят е изтрил файлове, които съдържат важни данни за болницата, и други злоупотреби…

Репортер на вестник “Струма” потърси по телефона Р. Тимчев, който, след като бе отстранен от поста, се базира в София, където живее в момента. Той обвини счетоводството и секретарката си в немарливост. Ето какво заяви Р. Тимчев:

“Аз не съм вземал пари от касата на болницата. Давал съм нареждане да се дадат пари на други лица, които са ползвали парите да купят необходими неща за болницата. Счетоводителките не си вършат работата. Няма кой да се разрови и да намери фактурите.

Що се отнася до обвинението, че съм изтрил файлове, не е вярно. През цялото време работих на собствен лаптоп. Служебния компютър съм го ползвал само за ксерокопиране. Секретарката може да е изтрила нещо, без да иска”, твърди Р. Тимчев.

Той заяви, че преди Нова година е депозирал молба в ГЕРБ – Дупница, с която обявява, че напуска партията. “Огорчен съм от поведението на Ивайло Константинов, който обяви, че дипломата ми е фалшива. Можеше да ми звънне по телефона и да ме попита: “Вярно ли е?”. С него бяхме добри приятели. Чувствам се предаден, затова напускам ГЕРБ”, категоричент бе Р. Тимчев.

Както  в.”Струма” писа, преди няколко години Р. Тимчев беше изгонен от ГЕРБ – Сапарева баня, въпреки че той бе основател на организацията в курортното градче. Тогава се разрази скандал за 5000 лв., които Министерството на културата отпуснало на църковното настоятелство в Сапарева баня. Парите бяха открити в личната сметка на Р. Тимчев, което предизвика прокурорска проверка срещу него. Тимчев възстанови парите на църквата, след като разследването приключи.

Вчера стана известно, че е изчезнал и климатикът за 2000 лв., дарен на болницата в Дупница от бившия директор на мината в Бобов дол Красимир Чаврагански. През 2014 г. Кр. Чаврагански е дарил климатик за отделението по хемодиализа в общинската болница в Дупница. За “Струма” Кр. Чаврагански потвърди:

“Дарих климатик за 2000 лв. за отделението по хемодиализа. След като отделението беше затворено, отидох да си искам климатика, тъй като дарението ми беше конкретно за хемодиализата, но Р. Тимчев ме заплаши с полиция и прокуратура. Заяви ми, че климатикът не е вписан в активите на болницата и няма как да ми го върне. Отидох в отделението да се уверя, че климатикът е там въпреки затварянето му, но се оказа, че е демонтиран. Така и не разбрах къде изчезна дареният от мен климатик и дали е записан някъде в документите на болницата като дарение. През 2014 г. дарихме климатици аз и Георги Давков. И той се опита да си го вземе, но не зная дали е успял”, заяви Кр. Чаврагански.

Вестник „Струма” разбра, че Георги Давков е открил климатика си, монтиран в хирургичен блок на болницата, и се отказал да си го прибере.  

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *