HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Жертва на осъден за педофилия свещеник проговори: Той е невинен, аз излъгах

Момчето, заради което отец Янко Янакиев от Варна беше осъден за педофилия, проговори пред “Дарик””. Георги Маринов твърди, че пред полицаите и пред съда е излъгал как свещеникът е блудствал с него. Според съдебното решение на 30 януари 2015 г. 13-годишният тогава Георги и 73-годишният протойерей от храма „Св. Димитър Солунски“ в квартал „Владиславово” отиват на открития топъл минерален басейн в курорта „Св. св. Константин и Елена“. Започват да си играят във водата, като в един момент Янакиев се приближил към момчето и започнал да го целува по устата с език. То се отдръпнало, но свещеникът заплашил, че ще си тръгне и ще го остави само.

Детето го помолило да не го прави, след което Янакиев го прегърнал и започнал да го целува продължително по устата с език, галейки го по гърба и пипайки го за дупето. Опитал се и да му свали гащичките, но не успял. Момчето се потопило под водата, а подсъдимият започнал да му натиска главата към половите си органи. Детето излязло от басейна и отишло до оставената в близост чанта на подсъдимия, от която извадил две банкноти, казвайки „Нямаш пари, а?“. После отново се върнало в басейна, а Янакиев продължил да го целува и да натиска главата му към слабините си. Възмутени от видяното намиращите се в басейна свидетели се обадили в полицията. Пристигналите на мястото униформени заварили свещеника, докато блудства с момчето. Янко Янакиев беше осъден на една година затвор от Районния съд във Варна, чието решение беше потвърдено и от Окръжния съд. В края на тази седмица предстои делото да бъде разгледано и от Апелативния съд. “Нито ми е посегнал, нито ми е дал пари, за да прави извратени неща с мен. В съда се опитват да го извадят виновен, че той е направил такива неща. Моят адвокат също го напада”, коментира Георги.

Георги коментира, че от малък познава отец Янко и сподели: “Уважавал съм го. Той ми е помагал, както на майка ми и баща ми. Записа ме на училище, помагал ми е във всичко, ходил е след мен. Никога не ми е правил сексуални намеци. Казват, че ме е целувал в устата, но това не е вярно. На въпрос какво се случи на 30 януари 2015г., той отговори: “Покани ме да си отпразнува рождения ден. Нямаше други, само двамата бяхме. Не се е опитвал никога да ми каже например „искам да ходя с теб”. Такива извратеняшки неща не ми е казвал, а за поканата за басейн през зимата помислих, че ми прави някаква изненада. Съблякохме се, влязохме в басейна, имаше хора около нас, аз си плувах. После се нахвърлих върху него и започнах да го дразня. Казах му да ми даде част от парите си, за да ми помогне. Той каза, че парите са за продукти и аз пак се нахвърлих върху него. Лъжа е, че съм се потапял под него. В торбата си той имаше 100-150 лева”, добави Георги. А на въпрос за какво са му били парите Георги каза: “Исках да си изкарам ученическа карта за автобус, да си купя дрехи и някои други неща. Но като ми каза, че не може да ми помогне, аз оставих парите.

След като полицаите дойдоха поискаха личната карта на отец Янко и отидохме в районното на „Златни пясъци”. Мен ме държаха на втория етаж около един час и половина. Един висок слаб полицай Шарбанов ме заплаши, че ако не си призная всичко, ще ме задържи 24 часа в килията. Притесних се да не разберат майка ми и баща ми и излъгах, че ме е потапял под водата и се гаврил с мен, че е правил простотии. Измислих си всичко това заради баща ми. Той се държи много гадно с мен.” Маринов допълни: “Чувствам се много виновен и се надявам да ми прости. Затова се опитвам да му помогна.”


Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *